ЗСУ просуваються на півдні, а ворог намагається перехопити ініціативу: свіжі карти боїв

145
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ворог наступає на кількох напрямках
Ворог наступає на кількох напрямках
Триває 534-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, 10 серпня українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту: під Бахмутом, на Бердянському та Мелітопольському напрямках, і просунулися у Запорізькій області. Росіяни посилили тиск на Куп’янському напрямі.
Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).
Ворог 10 серпня вів наступальні дії на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна, в районі Бахмута, в районі Авдіївки, на заході Донецької — сході Запорізької областей та на заході Запорізької області, і зміг просунутися.Харківська та Луганська області
Російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Куп’янська і просунулися. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили атаки ворога біля Сіньківки та Іванівки.
Представник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що російські війська намагаються перехопити ініціативу на Куп’янському напрямі, але Сили оборони за останні дні значно посилили оборону у цьому районі.
Російські джерела заявляли, що російські війська захопили ініціативу на Куп’янському напрямку та ведуть наступальні дії поблизу Сіньківки, Вільшан та Лимана Першого.

Continue reading...