ЗСУ просунулись на трьох напрямках: карти боїв ISW

212
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Карти боїв ISW від 23 серпня — ЗСУ просунулись на трьох напрямках
Росіяни заявляють, що стягнули на Куп’янський та Лиманський напрямки близько 45 тисяч солдатів, тоді як ЗСУ просунулись щонайменше на трьох напрямках.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).Ситуація в Харківській та Луганській областях
Російські війська 22 серпня провели наступальні дії на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна і просунулися вперед. Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, показують, що російські війська просунулися на південний захід від Вільшан (15 км на північний схід від Куп’янська).
Прес-офіцер Західного угруповання військ РФ Ярослав Якимкін заявив, що російські війська вели наступальні дії поблизу Вільшан. Російські військові блогери стверджували, що російські війська просунулися поблизу Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська), але не захопили населений пункт.
Російське джерело стверджувало, що російські війська просуваються широким фронтом уздовж лінії Синьківка-Вільшани-Кислівка (до 20 км на південний схід від Куп’янська). Російське джерело стверджувало, що російські війська просунулися з району Серебрянського лісу (10 км на південний захід від Кремінної) у бік річки Сіверський Донець і починають операції з форсування річки.
Джерело також стверджує, що російські війська продовжують просуватися з Діброви (7 км на південний захід від Кремінної) в район Серебрянського лісу в напрямку Серебрянки (10 км на південний захід від Кремінної), увійшли в Торське (15 км на захід від Кремінної), де в самому населеному пункті тривають бої, і знаходяться біля околиці Ямполівки (17 км на захід від Кремінної).
Речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомив, що на Куп’янському та Лиманському напрямках російські війська перекинули понад 45 тис. військовослужбовців, 500 танків, 500 БМП, 300 артилерійських систем і 150 реактивних систем залпового вогню.
Російські джерела стверджували, що 22 серпня російські обстріли були завдані українським наземним лініям зв’язку (GLOCs) у тилових районах уздовж лінії Куп’янськ-Сватове. Російські військові блогери стверджували, що російські війська знищили або серйозно пошкодили основні переправи через річку Оскіл у районі Куп’янська, у тому числі автомобільний міст у Куп’янську, залізничний міст біля Ківшарівки (9 км на південний схід від Куп’янська), а також переправи біля Сенькового (20 км на південний схід від Куп’янська) та Борової (30 км на захід від Сватового).
Російські джерела стверджували, що українські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але не просунулися 22 серпня. Міністерство оборони (МО) Росії стверджувало, що українські війська безуспішно атакували поблизу Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська), Синьківки, Новоселівського (14 км на північний захід від Сватового), Райгородки (12 км на захід від Сватового), Торського, Серебрянське лісництво, південніше Діброви.
Російські джерела стверджували, що українські сили безуспішно атакували в районі Новоселівського, Кремінної, Серебрянського лісництва, Торського та лінії Ямполівка-Торське.Бої на Донбасі
Українські війська 22 серпня провели наступальні дії в районі Бахмута і, як повідомляється, просунулися. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують вести наступальні дії на Бахмутському напрямку. Російський військовий блогер стверджував, що українські сили досягли обмежених успіхів поблизу Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута). Інший російський «воєнкор» ввечері 21 серпня заявив, що українські сили атакували в районі Берхівки (6 км на північний захід від Бахмута).

Continue reading...