У США підтвердили, що схвалять передачу Україні F-16

139
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

США будуть готові схвалити передачу Україні винищувачів F-16 від третіх країн після того, як українські пілоти пройдуть навчання з керування цими літаками, повідомив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.
Сполучені Штати офіційно підтвердили союзникам в Європі, що будуть готові схвалити передачу Україні винищувачів F-16 від третіх країн після завершення навчання українських пілотів. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на пресконференції у п’ятницю, 18 серпня, в заміській резиденції президента США Кемп-Девід.
«На саміті G7 у Хіросімі президент Байден (президент США Джо Байден — Ред.) зазначив як своїм колегам, союзникам, так і світу, що він підтримуватиме зусилля щодо навчань українських пілотів на F-16. Те, що ми зробили цього тижня, це формалізація через лист держсекретаря Блінкена (Ентоні Блінкена — Ред.)  своїми колегам в Європі, що після завершення цих навчань США будуть готові, у консультаціях із Конгресом, схвалити третім країнам передачу винищувачів F-16 Україні», — сказав він.

Continue reading...