ISW: удари по мостах у Крим є частиною кампанії ЗСУ для рішучого контрнаступу

115
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В ISW заявили, що удари ЗСУ по мостах в окупований Крим можуть бути частиною майбутніх рішучих контрнаступних операцій
Удари Сил оборони України по критичних російських об’єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупований Крим, є частиною кампанії ЗСУ по перехопленню, спрямованої на створення умов для майбутніх рішучих контрнаступальних операцій.
Так вважають аналітики Інституту вивчення війни, передає РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.Удари по мостах через Чонгар та Генічеськ
Українські військові 6 серпня завдали удару по двох ключових автодорожніх мостах уздовж найважливіших наземних комунікацій російських загарбників (GLOC), що з’єднують окуповані Крим та частину Херсонської області, внаслідок чого війська РФ перенаправили дорожній рух із коротких східних маршрутів на довші західні.
Керівник окупаційної «адміністрації» Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що ЗСУ нібито випустили 12 ракет по автошляховому мосту через Генічну протоку, що з’єднує Генічеський район з Арабатською стрілкою, і що 9 із цих ракет начебто перехопила російська ППО.
Російські джерела показали зображення із значними пошкодженнями мосту, і заявили, що українські удари частково зруйнували частину переправи.
Також російські джерела поширили кадри, на яких видно, як ЗСУ завдають удару по автомобільному мосту через Чонгар на трасі М-18 (Джанкою — Мелітополь), що з’єднує окупований Крим із захопленою частиною Херсонської області, з подальшим незначним пошкодженням обох сторін мосту.
Гауляйтер Криму Сергій Аксьонов заявив, що ЗСУ нібито випустили 2 ракети по мосту, і одна ракета пройшла через засоби ППО загарбників і пошкодила дорожнє полотно автомобільного мосту.
Російські джерела стверджували, що ЗСУ використовували крилаті ракети Storm Shadow для завдання обох ударів, хоча експерти ISW ще не отримали підтверджень, що окупанти перехопили такі ракети.Наслідки для логістики окупантів
Також Аксьонов розповів, що ведуться ремонтні роботи на мосту через Чонгар, і що окупанти перенаправлять весь трафік через КПВВ «Армянськ» та «Перекоп» на траси М-17 (Вірменськ — Олешки) та Т2202 (Армянськ — Нова Каховка).
Окупаційне «міністерство транспорту» Криму оголосило, що весь рух через КПП «Джанкой» трасою М-18 закрито, але рух мостом через Керченську протоку і через Керченську поромну переправу працює у звичайному режимі.
ФСБ призупинила в’їзд цивільних осіб на окуповану Арабатську стрілку з 31 липня, і російські офіційні особи не коментують стан руху GLOC Генічеськ — Арабатська стрілка.
В Інституті вивчення війни зазначають, що ступінь пошкодження мосту через Генічеську протоку, ймовірно, змусить російських окупантів перенаправити військові перевезення з Арабатської стрілки на довші західні маршрути між окупованим Кримом та підконтрольною ним частиною території Херсонської області.

Continue reading...