Легіон «Свобода Росії» заявив про бій у Бєлгородській області. У РФ заперечили перехід кордону, але визнали боєзіткнення

162
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В оперативному штабі Бєлгородської області заперечили повідомлення про перехід кордону ДРГ біля сіл Старосілля та Теребрено, але визнали, що був бій на «лінії розмежування»
Легіон «Свобода Росії» вдень заявив про бій у Бєлгородській області РФ.
Згодом у телеграм-каналі легіону – збройного підрозділу, створеного, як стверджується, із росіян, які воюють на боці України – повідомили, що штурмова група виконала завдання на території Росії.
«Провівши близько доби у Бєлгородській області, сміливо можемо сказати: поставлені завдання – виконані, всі легіонери – цілі та неушкоджені. Противник зазнав втрат у живій силі та техніці», – йдеться у повідомленні.
В оперативному штабі Бєлгородської області заперечили повідомлення про перехід кордону ДРГ біля сіл Старосілля та Теребрено, але визнали, що був бій на «лінії розмежування».
Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.
Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков опублікував у телеграмі фотографії наслідків нібито обстрілу Теребрено.
У Міноборони РФ наразі цю інформацію не коментували, але заявили про нібито спробу української сторони атакувати БПЛА. За твердженням Москви, сили ППО знищили безпілотників над Бєлгородською областю.
Бійці ​«Російського добровольчого корпусу» (РДК) та Легіону «Свобода Росії» 22 травня вперше прорвали державний кордон Росії з Україною і опинилися на території Бєлгородської області РФ.
У червні формування зробило це знову, повідомляючи про щонайменше 14 загиблих російських військовослужбовців.
Під час цих рейдів через кордон у Києві заявляли, що Україна не має до них прямого стосунку, оскільки «Російський добровольчий корпус» не є частиною її Збройних сил і складається з російських громадян.
У британській розвідці вважають, що рейди російських добровольців змусили Кремль постати перед дилемою: зміцнити прикордонні регіони чи посилити лінії фронту в Україні.Російські добровольці, які воюють за Україну: хто вони і чому здійснюють рейди в РФ?
Російські добровольці в Україні згруповані в «Російський добровольчий корпус» (РДК) та Легіон «Свобода Росії».

Continue reading...