У закупівлях Міноборони є лише 2,7% проблемної дебіторки. Вона у судах, — Резніков

152
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про проблеми, з якими він стикається при закупівлі озброєння та послуг для Збройних Сил. Деталі на Еспресо
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про проблеми, з якими він стикається при закупівлі озброєння та послуг для Збройних Сил
Про це Резніков сказав в інтерв’ю Укрінформу.
«Постачальники були різні, часу перевіряти їх не було. Але якщо порахувати весь об’єм різних закупівель – за українські гривні чи за валюту, яка куплена на український ринок, то частка проблемної дебіторки – всього 2,7%. Що значить проблемна – вона в судах», – каже чільник Міноборон.
Міністр розповів про часті випадки, коли постачання було несвоєчасне, або неякісне.
«Ми вимушені були просить замінити товар. Або вони кажуть: ми поставимо, але просимо перенести строки, тому що нам ліцензію не дав виробник третьої країни й т.д. Або це українські підприємства, які не закупили якісь складові елементи, не встигли виробити вироби, які ми в них замовлені», – пояснює Резніков.
Міноборони України має сотні позовів: «Мало того, в тих 2,7%, що я назвав, ще, напевно, кілька мільярдів – це спадок, який мені дістався з попередніх років. Тобто, є боржники, українські в першу чергу, підрядники, які не виконали своїх зобов’язань, і ми з ними в судах, які були початі до мене, а ми вже просто їх підтримуємо. Це входить в отих 2,7% проблемної дебіторки».
Також у МОУ є десятки мільярдів гривень, заплачених виробникам, але постачання буде у 24-му, 25-му році. Як пояснює Резніков, якби їм зараз не заплатили, то вони не змогли б виконати роботу, адже це ракетна і протиракетна програми.

Continue reading...