Церковний календар на вересень: які свята відзначатимуть віряни

164
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

На серпень припадає декілька важливих для вірян свят.
Православна церква України (ПЦУ) з 1 вересня переходить на новий календар. Так, всі неперехідні церковні свята святкуватимуть за новоюліанським календарем.
На вересень припадає два великих двунадесятих свята – Різдво Пресвятої Богородиці та Воздвиження Хреста Господнього. Про це пише УНІАН.
Віряни у вересні відзначатимуть:
1 вересня — початок індикта — церковне новоліття; преподобного Симеона Стовпника і матері його Марфи Каппадокійської; мучениць 40 дів постниць і священномученика Аммуна Іраклійського, диякона.
2 вересня — мучеників Маманта, батька його Феодота і матері мучениці Руфіни; святителя Іоанна Постника, патріарха Цареградського; преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських.
3 вересня — священномучеників Анфіма, єпископа Нікомидійського, і Феофіла, диякона, мучеників Дорофея, Мардонія, Мігдонія, Петра, Індіса, Горгонія, Зінона, мучениці Домни діви і мученика Євфимія; преподобного Феоктиста Палестинського, сподника Євфимія Великого.
4 вересня — ікони Божої Матері «Неопалима Купина»; священномученика Вавили, єпископа Великої Антіохії, і з ним трьох отроків: мучеників Урвана, Прилідіана, Епполонія і матері їх Христодули; пророка Мойсея Боговидця.
5 вересня — пророка Захарії і праведної Єлисавети; преподобномученика Афанасія Брестського, ігумена; вбивство благовірного князя Гліба.

Continue reading...