Чому Зеленський змінює Резнікова на Умерова – що це дасть Україні

124
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Резнікова не прибирали так довго, тому що він мав уже низку вироблених відносин зі своїми закордонними колегами
Президент України офіційно заявив про те, що готовий змінити міністра оборони Олексія Резнікова на нинішнього главу Фонду державного майна (ФДМ) Рустема Умерова. Відповідні чутки з’явилися ще наприкінці серпня. Тепер вони набувають реальних рис. Резніков уже подав у Верховну Раду заяву про свою відставку. Як оцінюєте заплановані кадрові рішення? Чому вони приймаються саме зараз? Видання «Коментарі» із цими питаннями звернулося до експертів. Про війну мають говорити військові, а цивільний міністр оборони – виключно про менеджмент війни
Політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов міркує так:
«Міністр оборони у багатьох країнах – це цивільна особа, здебільшого – менеджер. Він не командує бійцями, не проводить військових операцій, не планує їх. Це не бойовий генерал, не головком. Міноборони (МО) отримує від військового командування, умовно кажучи, список того, що нам потрібне (в даному випадку — для перемоги). І дістає це максимально ефективно. Тобто виконує менеджерські функції. І завдання профільного міністра – забезпечити наші війська всім: від тушонки до ракет дальнього радіусу дії. Чи впорається з цими завданнями Умеров, якого пропонують на пост, що залишає Резніков? Судячи із загальнодоступної інформації – цілком. Менеджерське минуле у нього досить серйозне, освіта профільна. До того ж – він кримський татарин, та ще й із родини депортованих. І це вже показує, як ми маємо намір закінчувати війну, на яких умовах».
За словами експерта, люди, які знають Умерова особисто, розповідали, що той займався та займається двома цікавими питаннями, пов’язаними з війною. По-перше, питаннями звільнення кримських татар із російського полону.

Continue reading...