На Мальті обговорили плани реалізації "формули миру"

164
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Представники 66 країн на Мальті обговорили напрацювання щодо реалізації української «формули миру». Увагу було зосереджено на п’яти ключових пунктах.
Зовнішньополітичні радники та радники з питань національної безпеки 66 країн в неділю, 29 жовтня, завершили дводенну зустріч на Мальті. Як повідомляє пресслужба президента України, делегати розглянули напрацювання з реалізації української «формули миру».
У зустрічі взяли участь дипломати з 66 країн та міжнародних організацій. Зокрема, до неї долучилися делегації багатьох держав Азії, Африки, Латинської Америки. У попередній зустрічі у Джидді брали участь 42 делегації. «Постійне зростання кількості учасників цього формату свідчить про неухильне посилення міжнародної підтримки принципів, на яких ґрунтується українська «формула миру», представлена Володимиром Зеленським майже рік тому як основа для досягнення стійкого, справедливого та всеосяжного миру», — йдеться, зокрема, у повідомленні пресслужби.
Так, під час зустрічі учасники розглянули конкретні напрями «формули мира» та напрацювання з їхньої реалізації. Увагу було зосереджено на п’яти ключових пунктах «формули миру»: «Ядерна та радіаційна безпека», «Продовольча безпека», «Енергетична безпека», «Звільнення всіх полонених і депортованих осіб» і «Відновлення територіальної цілісності України та світового порядку».

Continue reading...