На сході та півдні обстановка складна, РФ атакує на кількох напрямках: у Генштабі повідомили, де найгарячіше

172
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Авіація Сил оборони завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один — по ЗРК противника, читайте ᐅновини 1+1 (ТСН.ua).
Авіація Сил оборони завдала майже 20 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один — по ЗРК противника.
В Україні протягом доби у ЗСУ відбулося 30 бойових зіткнень з російсько окупаційною армією. Загалом ворог завдав сім ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 30 жовтня.
На жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
Крім того, російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 12 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та чотири балістичні ракети «Іскандер-М». Силами та засобами протиповітряної оборони знищено всі ударні БпЛА та дві керовані авіаційні ракети противника.
Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Діброва Чернігівської області; Атинське, Степок, Грабовське Сумської області; Стрілеча, Строївка Харківської області.

Continue reading...