Все дуже серйозно: українців попередили про найважчу зиму в історії

191
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У розвідці попередили, що примітивними російські атаки більше не будуть, але обнадіяли, що Україні вже є чим відповісти на удари ᐅновини 1+1 (ТСН.ua).
У розвідці зазначили, що примітивними російські атаки більше не будуть, але обнадіяли, що Україні вже є чим відповісти на удари.
На Україну чекає найважча зима в історії. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Тепер в пріоритеті ЗСУ протиповітряна оборона — ракети можуть почекати. За словами військових, зима 23-24 може бути важчою за попередню, бо ворог планів не змінив, утім став розумнішим. Чи готова Україна до зими, як ситуацію оцінюють у війську та чому голова МЗС Кулеба зробив таку різку заяву про прийдешню зиму, читайте в ексклюзивному матеріалі Артема Зябкіна для TSN.UA.
«Україна готується до найважчої зими в історії», — сказав в інтерв’ю німецьким журналістам Die Welt міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Звісно, така інформація шокує, бо і минулої зиму українцям було непереливки. Українська енергетична системи чи не щодня зазнавала ворожих ударів. Російські окупанти запускали сотні ракет за раз. Головний український дипломат каже, що наразі потрібно готуватися до надскладних умов.
«Я купив десятки свічок. Мій батько купив повну вантажівку дров. Ми готуємося до гіршої зими, ніж будь-коли. Тому ми заплющимо очі, якщо не отримаємо Taurus, але отримаємо системи ППО. Ми намагаємось якнайкраще захистити наші електростанції. Але росіяни вже пристосувалися до цього. Вони знову перевірятимуть нашу витривалість своїми ракетами. Але ми переможемо», – сказав Дмитро Кулеба. 
Можливу тактику росіян уже проаналізували у Буданова. За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, рашисти вичікують холодів. Поки ж погода тепла, у Кремлі накопичують ракети.
«На сьогоднішній день погода для нас досить сприятлива. На вулиці відносно тепло. Тому витрачати ракети заздалегідь, як Росія це робила минулого року, почавши атаки з 10 жовтня, коли фактично була така ж погода – це для них нераціонально. Противник зробив висновки. Найбільш ймовірно, вони почнуть, коли буде більше навантаження на нашу енергосистему і, відповідно, більш сприятливі умови для завдання ударів.

Continue reading...