Україна та країни Балтії бойкотуватимуть зустріч ОБСЄ через участь Лаврова

174
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Україна та країни Балтії бойкотуватимуть засідання ОБСЄ через участь у ньому Сергія Лаврова. Що відомо про бойкот, позиції України, Латвії, Литви та Естонії – читайте в матеріалі Фактів ICTV
Україна та країни Балтії вирішили бойкотувати зустріч Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) через участь у ній російської делегації.
У заході візьмуть участь міністри закордонних справ. Очікується, що на засідання до Північної Македонії прибуде глава МЗС РФ Сергій Лавров.
Через це делегації з України, Латвії, Литви та Естонії не братимуть участь у зустрічі.
У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що Дмитро Кулеба бойкотуватиме засідання ОБСЄ у зв’язку з присутністю Лаврова.
– Делегація України не братиме участі в міністерському засіданні ОБСЄ на рівні міністра закордонних справ, – йдеться в заяві, яку поширив речник МЗС Олег Ніколенко.
У відомстві нагадали, що Росія послідовно руйнує ОБСЄ, вдається до шантажу та відкритих погроз, систематично блокує консенсус із ключових питань. Агресор, зокрема, заблокував кандидатуру Естонії на головування в ОБСЄ у 2024 році.
В МЗС уточнили, що Росія незаконно затримала трьох українців-представників ОБСЄ та утримує їх у в’язницях понад 500 днів.

Continue reading...