Від бійця АТО до путініста: як Кива з помічника нардепа став зрадником і загинув

111
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Йому було 46 років
Йому було 46 років
У росії знайшли мертвим колишнього українського нардепа-зрадника Іллю Киву. «Телеграф» нагадає вам його біографію та чим він був відомий.
Ілля Кива народився 2 червня 1977 року у Полтаві. Навчався у ПНПУ ім.Короленка (педагог-психолог) та Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікумі (кваліфікація «технік-механік»). У 2017 році закінчив Національну академію МВС України за спеціальністю «Право», отримавши ступінь магістра.Кар’єра
За даними ЗМІ, у 2011 році Кива отримав штраф за вимагання 1,5 тисячі доларів хабаря. Зазначалось, що він надав суд довідку з психлікарні.
У 2014 році очолював полтавський обласний осередок «Правого сектору». Того ж року отримав звання майора міліції і був призначений командиром батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Полтавщина», який було створено управлінням МВС України в Полтавській області на базі батальйону «Полтава», роти «Кременчук» і роти «Мирний», якою до того командував сам Ілля.
10 грудня 2014 року наказом міністра Авакова був призначений заступником начальника УМВС України в Донецькій області. На цій посаді став першим серед керівного складу територіальних управлінь МВС, хто активно впроваджував в оперативну роботу базу даних волонтерського проєкту «Миротворець».
З 1 липня 2015 року був переведений на посаду заступника начальника УМВСУ в Херсонській області, тоді ж йому було достроково надано спеціальне звання підполковник міліції. З серпня 2015 року — підполковник міліції.
22 жовтня 2015 року очолив Департамент протидії наркозлочинності. 19 травня 2016 року Міністерство внутрішніх справ звільнило Ківу з займаної посади.

Continue reading...