ЗСУ мають успіхи на лівобережжі Херсонщини – ISW

176
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українські сили зберігають позиції на східному березі річки Дніпро. Ймовірно, ЗСУ вже контролюють весь острів Великий Потьомкін, що на південний захід від Херсона.
Українські сили зберігають позиції на східному березі річки Дніпро. Ймовірно, ЗСУ вже контролюють весь острів Великий Потьомкін, що на південний захід від Херсона.
Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).
Російські війська 10 грудня продовжили локальні наступальні операції на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, але не домоглися якихось підтверджених успіхів. У Генштабі України повідомили, що українські сили відбили щонайменше сім атак російських військ на Куп’янському напрямку в районі Синьківки, Петропавлівки і Новоселівського та щонайменше п’ять атак російських військ на Лиманському напрямку у районі Макіївки, Тернів і Серебрянського лісництва.
Прессекретар командування Сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо заявив, що погана погода, зокрема крижаний дощ і мінусова температура, призвела до зменшення атак російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках 9 грудня.
Російські джерела стверджують, що 10 грудня українські сили провели наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватово-Кремінна і нещодавно досягли успіхів.
Один з російських воєнкорів заявив, що українські сили домоглися певних успіхів у Серебрянському лісництві минулого тижня. Водночас російські джерела, зокрема в Міноборони РФ, заявили, що російські війська 9 і 10 грудня відбилися від нападу української армії в районі Синьківки, Торського і Серебрянського лісництва.
10 грудня російські війська провели наземні атаки на північний схід від Бахмута, але не домоглися жодних підтверджених успіхів.

Continue reading...