21 грудня: Яке сьогодні свято, все про цей день

140
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

ДЕНЬ 666 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ — DAY 666 RUSSIAN AGRESSION
ДЕНЬ 666 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ — DAY 666 RUSSIAN AGRESSION
21 грудня відзначають День кросворда, День народження баскетболу, День ліхтарика.
День Державної служби зайнятості в Україні, в Нідерландах — День святого Томаса.
Православна церква вшановує пам’ять святої мучениці Юліанії.
День Державної служби зайнятості в Україні
Державну службу зайнятості України створили 21 грудня 1990 року. Вона відповідає за комплексне вирішення питань, пов’язаних із регулюванням зайнятості, працевлаштуванням, професійною орієнтацією, соціальною підтримкою тих громадян, які тимчасово не працюють.
День святого Томаса в Нідерландах
День святого Томаса відзначають у Нідерландах 21 грудня — у найкоротший і найтемніший день року.
Взагалі день Святого Томаса (або день святого Томи) — свято, яке відзначають у низці країн 21 грудня через те, що раніше пам’ять цього апостола в Католицькій церкві вшановували саме цього дня (але потім перенесли на 3 липня). Тому в більшості країн свято 21 грудня втратило свій релігійний зміст, і його, як правило, супроводжують місцеві звичаї і традиції.
У Нідерландах цей день є останнім днем занять у школі перед Різдвяними канікулами, і до нього приурочена дуже кумедна традиція: 21 грудня всі учні намагаються якомога раніше прийти на заняття. Кожен, хто приходить, пише на класній дошці своє ім’я. А того учня, чиє ім’я з’явиться в цьому списку останнім, весь день дражнитимуть «сонним Томасом».
День народження баскетболу
21 грудня 1891 року в залі навчального центру Християнської молодіжної асоціації в Спрінгфілді (штат Массачусетс, США) відбувся перший в історії баскетбольний матч.

Continue reading...