Перенаправляти гроші для біженців з Європи до України: чи спрацює пропозиція Зеленського

110
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Президент України Володимир Зеленський запропонував перенаправити фінансову допомогу українським біженцям у ЄС до України. А вже тут кошти розподілятимуть між людьми. Що це означає?
За словами президента Володимира Зеленського, гроші, які отримують біженці в різних країнах, можуть допомогти економіці України. Фокус з’ясував, що саме пропонує президент та чи реалістичні ці пропозиції.
Президент України Володимир Зеленський висловив пропозицію щодо перенаправлення грошової допомоги українським біженцям у європейських країнах до України. А вже тут кошти розподілятимуть між людьми. Так гроші підтримуватимуть українську економіку. Про це заявив президент в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.
«Якщо уряд хоче допомагати українцям, то є такий момент − наприклад, якась людина виїхала і перебуває за кордоном і отримує підтримку від Німеччини. І ми дякуємо за те, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас. Ну, так буває. Я зараз не про наших українців у Німеччині. Я вам узагальнюю це. І тому я завжди говорив, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, даючи гроші в бюджет України, а потім Україна вже б перерозподіляла ці гроші в залежності, де знаходиться ця людина», — зазначив він.
За словами фінансового аналітика Андрія Шевчишина, мета такого рішення зрозуміла: по-перше, отримати важіль дії на біженців, щоби вони поверталися, тому що це питання виживання нашої країни, а по-друге, ці кошти, як написав президент, необхідні для зниження навантаження для України.

Continue reading...