Росіяни готують великий наступ на Харківщині? В ГУР та ЗСУ пояснили, що відбувається

151
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні прокоментували матеріал The Telegraph про повторний наступ росіян на Харківщину. В ГУР сказали, що не підтверджують це
Матеріал, написаний західним виданням, прокоментували українські військові
В Україні прокоментували статтю The Telegraph про відновлення російського наступу поблизу Харкова. В Головному управлінні розвідки, в ЗСУ та очільник Харківської ОВА не підтверджують цю інформацію.
За словами представника ГУР Андрія Черняка в коментарі РБК-Україна, у розвідці не підтверджують дані джерел The Telegraph про підготовку наступу росіян. Втім, додали, що певне накопичення сил агресор все ж здійснює.
«ГУР фіксує певне накопичення сил та засобів ворога на Купʼянському напрямку. Це потенційно може свідчити про те, що окупанти мають намір активізувати наступальні дії саме на цій ділянці фронту. Водночас ми не можемо говорити, що росіяни готують цей наступ саме на 15 січня», — сказав Черняк.
Разом з тим представник української воєнної розвідки додає, що усі спроби окупаційних військ реалізувати якісь операції стратегічного чи оперативного рівня досі не мали успіхів.

Continue reading...