Чому поглиблюється криза в молочній галузі та чи злетять ціни в магазинах

118
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні загострюється криза у молочній галузі, вітчизняних виробників потрібно підтримати, каже Арсен Дідур
Низка факторів тисне на молочне виробництво, Україна ризикує втратити внутрішній та зовнішній ринки
Українські молокопереробники продовжують все більше відчувати дефіцит сировини, а тим часом криза на внутрішньому молочному ринку продовжує загострюватися. Про це на «Телеграф» йдеться у статті: «Україна може лишитись без власного молока? Поки Кабмін і Рада гальмують, криза в молочній сфері поглиблюється».
За словами виконавчого директора Спілки молочних підприємств України Арсена Дідура, в середньому по галузі завантаженість молокопереробних підприємств становить лише 50-60%, що впливає на собівартість, конкурентноздатність та інше. Тому без державної підтримки галузі вітчизняні підприємства далі не зможуть ані модернізуватися, ані зберегти поголів’я.
«Якщо ми не будемо стимулювати виробництво молока і збільшення поголів’я через держпідтримку, то у нас постійно буде дефіцит. Відтак, зрозуміло, буде висока ціна на сировину. Зараз ми вже втрачаємо деякі зовнішні ринки через збільшення собівартості, а далі втрачатимемо і внутрішній ринок. Якщо сьогодні ми його суттєво вже втратили по сирах, то завтра будемо втрачати по творогах, по тій же молочній продукції», — наголосив Арсен Дідур.

Continue reading...