Taurus нам потрібні не для нападу на Москву, — Кулеба

130
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Голова МЗС України Дмитро Кулеба пояснив, що ракети Taurus потрібні України для того, щоб знищити російську військову інфраструктуру за фронтом на території України
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що ракети Taurus потрібні України для того, щоб знищити російську військову інфраструктуру за фронтом на території України
Про це він заявив в інтерв’ю виданню Bild.
Розмова відбулась 23 січня після вранішнього ракетного удару РФ по Україні. Кулеба зазначив, що РФ досі має можливості завдавати таких масованих ударів, тож Україна вдячна партнерам за надані засоби ППО, зокрема системи Patriot, але їх потрібно більше.
За його словами, ситуація дуже серйозна, можливо, навіть серйозніша, ніж була на початку повномасштабного російського вторгнення майже два роки тому, через дефіцит озброєнь, боєприпасів та військової техніки.
«Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжить це робити, ми все ще бачимо, що західна оборонна промисловість – тобто оборонна промисловість держав, які нам допомагають – не в змозі виробляти достатньо артилерійських боєприпасів», — сказав Кулеба.

Continue reading...