Масований обстріл ЗС РФ: наслідки атаки по всіх регіонах та кількість загиблих (фото, відео)

108
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Російські військові атакували мирні міста України. В результаті є влучання в енергообʼєкти та жертви. Частина міст залишилася без світла.
Вибухи пролунали в Запорізькій, Дніпропетровській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Львівській, Харківській, Одеській, Сумській, Вінницькій і Полтавській областях. Унаслідок атаки пошкоджені ДніпроГЕС та було знеструмлено одну з ліній електропередач, що живить ЗАЕС.
У ніч на 22 березня Збройні сили Російської Федерації атакували мирні міста України за допомогою безпілотних літальних апаратів і ракет різних типів. Вибухи пролунали в низці регіонів України, є влучання та постраждалі. Фокус зібрав актуальну інформацію про наслідки ворожого обстрілу.Ситуація в Запоріжжі та області
Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що російські військові завдали по Запоріжжю й Запорізькому району 12 ракетних ударів. Він розповів, що внаслідок атаки було поранено десять людей, ще троє зникли безвісти.
За його словами, було зруйновано сім приватних будинків, десятки пошкоджено через два ракетні удари по приватному сектору. Також влучання відбулося поблизу багатоповерхівки, тому пошкодження зазнали два підʼїзди й десятки квартир. Крім цього, зупинено рух транспорту по греблі ДніпроГЕС. Проте перебоїв з електропостачанням немає.
Пізніше він повідомив, що в Запоріжжі збільшилася кількість загиблих до трьох людей від російського обстрілу, тоді як постраждали ще 15 мешканців.Ракетний удар по ДніпроГЕС
Ворог завдав удару по найбільшій українській ГЕС — ДніпроГЕС, яка розташована в Запоріжжі. Після удару на місці виникла пожежа.
Директор Укргідроенерго Ігор Сирота зауважив, що по ДніпроГЕС відбулося два прямих влучання — у ГЕС-1 і ГЕС-2. За його словами. ГЕС-2 зазнала серйозних пошкоджень. Невідомо, чи зможе вона працювати в обмеженому режимі, чи взагалі не працюватиме певний період.
Керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов заявив, що ворог поцілив вісьмома ракетами по Дніпровській ГЕС. Він наголосив, що обʼєкт виведений з ладу, проте небезпеки для громадян немає.
«Тільки в саму ГЕС влучили 8 разів, тобто 8 ракет влучили в надзвичайно важливий об’єкт, який містить не тільки енергетичну складову, але й виконує інші функції», — сказав Бєлоусов.
Про за інформацією Запорізької ОВА, рух автотранспортом повністю обмежений через греблю ДніпроГЕС. Натомість рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська), Нові мости й Хортицький район.
За інформацію Держекоінспекції, через влучання в ДніпроГЕС відбулося засмічення ґрунтів та витік нафтопродуктів у водний об’єкт Дніпра.

Continue reading...