Пільги на оплату комуналки: у Кабміні пояснили, як отримати знижку 75%

123
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Деякі українці мають право на пільги, тож їм надається знижка на оплату житлово-комунальних послуг. Хто може оформити пільги та як це зробити.
Українці, які хочуть отримати знижку на житлово-комунальні послуги, можуть зробити це особисто, онлайн або надіславши необхідні документи поштою.
В Україні учасники бойових дій можуть витрачати на житлово-комунальні послуги значно менше грошей. Для цього їм потрібно скористатися пільгою, яку надає держава, й отримати знижку, розмір якої становить 75%. Про це 18 березня повідомили на Урядовому порталі.
Зазначається, що пільгу учасникам бойових дій надають не на всі житлово-комунальні послуги. Отримати знижку та платити менше можна:
за газопостачання, якщо є газова плита й централізоване гаряче водопостачання, водночас споживання має бути не вищим за 3,3 кубічного метра на одну особу за місяць;
за постачання електронергії в житлових приміщеннях із газовими плитами, за наявності централізованого постачання гарячої води — 70 кВт/год за місяць на сім’ю з 1 особи.

Continue reading...