Ще один обман. Електромобілі шкодять планеті більше, ніж авто на бензині

129
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Електромобілі можуть бути небезпечнішими для довкілля, ніж авто з двигуном на бензині: у чому полягає небезпека та якої шкоди вони завдають Землі.
Дослідники зробили ще одне неприємне відкриття, електромобілі насправді не такі вже й екологічні, як вважалося раніше.
Спочатку дослідження було опубліковано ще 2022 року, проте тепер воно знову привернуло увагу після того, як його процитувало одне видання. Тоді вчені дійшли висновку, що гальма і шини виділяють у 1850 разів більше твердих частинок, як порівняти із сучасними вихлопними трубами, оснащеними фільтрами, що знижують викиди, пише Daily Mail.
Тоді команда виявила, що електромобілі в середньому на 30% важчі, ніж авто з бензиновим двигуном, через що гальма і протектори шин зношуються значно швидше, ніж у стандартних авто. Унаслідок цього в атмосферу викидається більше крихітних, а часто й токсичних частинок.
У Фокус. Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!
За словами професора Технологічного інституту Вірджинії Хешима Ракха, це дослідження «правдиве лише частково». Науковець зазначає, що електромобілі справді важчі, а тому їхні шини виділятимуть більше мікропластику в повітря, однак це також справедливо і для седанів порівняно з позашляховиками.

Continue reading...