Польща, Румунія та Іспанія відмовили Україні в передачі нових систем ППО, — FT

117
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Україна та її вимоги створювати ефективну протиракетну оборону звернули увагу європейських лідерів на стратегічні мінімальні рівні обороноздатності своїх країн.
Після вимог Києва європейські лідери звернули увагу на стратегічні мінімальні рівні обороноздатності своїх країн.
Європейські країни, зокрема Польща, Румунія та Іспанія, відмовляються передати Україні додаткові системи ППО для захисту критичної інфраструктури, мотивуючи це збереженням власного оборонного потенціалу. Про це 12 квітня пише Financial Times.
Після тижня ракетно-дронових атак російських агресорів на енергетичну та теплову інфраструктуру України, міста та громади країни, які призвели до серйозних наслідків, європейські союзники все одно не почули заклики української влади.
Виступаючи на саміті трьох морів у литовській столиці 11 квітня, президент України Володимир Зеленський заявив, що ракети агресорів щодня наносять удари по Україні, і щодня українці чують про те, що країна отримає нові системи, щодня Харків бомбардують з усіх можливих засобів ураження, і щодня харків’яни чують про те, що скоро надійде нова допомога.
«Реальність має, нарешті, відповідати словам», — наголосив Зеленський.
І додав, що європейські столиці відкидають заклики українців, навіть ставши свідками руйнувань на найбільшій теплоелектростанції в столичному регіоні.
До президента України приєднався головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, який заявив цього тижня, що це «немислимо» — західні країни не можуть надати Україні сім додаткових батарей Patriot, з огляду на те, що в їхньому арсеналі є близько 100.

Continue reading...