Чому жовтіє хвоя туї: фахівці назвали шість причин — і одна дуже неочікувана

119
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні тую активно використовують для озеленіння ділянки. І, хоча ці дерева відрізняються стійкістю, інколи навесні можна побачити, що їхні гілочки починають жовтіти. Чому сохне туя, що робити? Шість основних причин.
В Україні тую активно використовують для озеленіння ділянки. І, хоча ці дерева відрізняються стійкістю, інколи навесні можна побачити, що їхні гілочки починають жовтіти.
Коли таке відбувається, здається, що немає адекватних причин, чому. Однак фахівці стверджують, що існує цілих шість причин пожовтіння хвої у туї.Сезонна зміна забарвлення
Певні сорти туї змінюють своє забарвлення в залежності від сезону. До прикладу, західна туя та туя складчаста восени і взимку можуть жовтіти. Змінюють забарвлення також такі сорти як Holstrup, Columna та Brabant. Але їхня хвоя фарбується у коричневий відтінок. Тому перед тим, як піднімати паніку, переконайтесь, що у вас не росте один з цих сортів.Помилки під час догляду
Насамперед, туя може жовтіти через неправильно вибране місце висаджування. Якщо посадити дерево на велику глибину, спочатку воно буде розвиватися, але через півроку хвоя потроху почне жовтіти.

Continue reading...