Постанова 560: які мобілізаційні правила затвердив Кабмін

108
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Постанова 560. Які мобілізаційні правила затвердив Кабмін — читайте далі. ᐅ TSN.ua(новини 1+1).
Документ визначає основні мобілізаційні правила.
Кабінет Міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Йдеться про постанову номер 560.
Які мобілізаційні правила затвердив Кабмін – читайте далі.
Відповідно до частини п’ятої статті 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» Кабінет Міністрів України затвердив порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації.
Постанова набирає чинності одночасно із Законом України від 11 квітня 2024 р. № 3633-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», але не раніше дня її опублікування.Що затвердив Кабмін 
З постанови випливає:
1. На військову службу під час мобілізації призиваються резервісти та військовозобов’язані, які придатні до служби за станом здоров’я та не мають права на відстрочку від призову з підстав, визначених статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» для комплектування (доукомплектування) з’єднань, військових частин, установ, організацій, вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, навчальних частин Збройних Сил та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями.
2. Призов резервістів та військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації проводиться в порядку, визначеному Законами України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов’язок і військову службу» та цим Порядком.
3. Призов резервістів та військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації, на особливий період проводиться незалежно від місця їх перебування на військовому обліку.
4. На військову службу можуть бути призвані:
Особи, звільнені з військової служби у зв’язку із застосуванням заборони, передбаченої частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади».

Continue reading...