В НАТО замислилися над приведенням ядерної зброї у бойову готовність: Столтенберг пояснив причини

163
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Новини України за останню годину. Читати актуальні новини на порталі ТЕЛЕГРАФ.
Країни-члени НАТО ведуть переговори про розгортання та приведення у бойову готовність значно більшої кількості ядерної зброї, ніж є зараз, через загрозу з боку російського та китайського режимів. Зараз між членами Альянсу ведуться консультації щодо розконсервації ракет та приведення їх у боєготовий стан, як засобу стримування агресії.
Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю виданню The Telegraph. Він зазначив, що блоку потрібно показати світові свій ядерний арсенал, щоб російські терористи, китайська диктатура та інші вороги Заходу отримали чіткий сигнал.
«Я не буду вдаватися в оперативні деталі щодо того, скільки ядерних боєголовок має бути в бойовому складі, а скільки – на зберіганні, але ми повинні консультуватися з цих питань. І саме це ми робимо», – сказав він.
Видання зазначає, що Столтенберг є прихильником так званої «ядерної прозорості» – інформування щодо ядерних загроз та озброєнь. 10 років тому, коли Столтенберг тільки став генсеком НАТО, ядерні навчання проводилися в умовах повної секретності.

Continue reading...