У ЄС погодили 14 пакет санкцій проти РФ: у яких нових напрямках збідніє Кремль, деталі

89
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Під обмеження Євросоюзу потрапить 61 компанія з Туреччини, Китаю, ОАЕ та інших країн, які допомагають РФ купувати товари, необхідні для ведення бойових дій. Крім того, будуть «полювати» на «тіньовий ф…
Під обмеження Євросоюзу потрапить 61 компанія з Туреччини, Китаю, ОАЕ та інших країн, які допомагають РФ купувати товари, необхідні для ведення бойових дій. Крім того, будуть «полювати» на «тіньовий флот», який вивозить російський газ.
Країни-члени Європейського Союзу узгодили 14 пакет санкцій, які накладуть на РФ за вторгнення в Україну. Головна мета обмежень — зменшити фінансові можливості Кремля вести агресивну війну. З цією метою забороняється перепродаж російського скрапленого газу (СПГ). Крім того, припиняють певні види фінансових операцій та посилено стежитимуть за пропагандою РФ у Європі. Про деталі санкцій на РФ розповіли на порталі Європейського Союзу.
Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель наголосив, що європейські партнери України зосередились на тому, як РФ обходить санкції. Тому у новому пакеті — заходи, які зменшать ці можливості. Одне з питань, щодо якого точились дискусії, але врешті дійшли згоди — експорт скрапленого газу.

Continue reading...