Усе про скандали з Безуглою: "наїзди" на головкомів, заяви про мобілізацію та інші витівки

135
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Що відомо про скандальні заяви Мар’яни Безуглої про Залужного, Сирського, Умєрова, мобілізацію. Чим відзначилась Безугла, яка втратила посаду в Раді
Після серії «наїздів» на військове командування народна обраниця загриміла до бази «Миротворця».
Народна депутатка Мар’яна Безугла зі скандалом вийшла із фракції «Слуга народу». Це далеко не перша і не найгучніша історія з політикинею, яка постійно критикує військово-політичне керівництво України та збурює суспільство своїми скандальними заявами – то про мобілізацію, то навіть про святкування Великодня. А напередодні Безугла узагалі загриміла до бази «Миротворця».
Про скандальні заяви та вчинки Мар’яни Безуглої читайте на ТСН.ua.Вихід Безуглої з фракції «Слуги народу»
Як стало відомо 17 липня, Безугла вийшла з парламентської фракції «Слуги народу» за власною заявою. Політикиня заявила в Мережі про незрозумілість для неї «пріоритетів колег в комітеті (з питань нацбезепки, оборони та розвідки – ред.)», та звинуватила комітет у «задавненні» критичних реформ – як-от про державну таємницю, СБУ, військову поліцію, нові статути ЗСУ.
Депутатка заявила, що «більше не має моральних сил асоціювати себе з фракцією навіть формально», тому й написала заяву про вихід із неї.
За два дні до цього, 15 липня Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки зняв Безуглу з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю. Нардепка переконана, що таким чином комітет відреагував «на правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових».
«Тези: не можна дискредитувати військове керівництво, скоро комбригів будуть знімати через Фейсбук і т.д.», – написала Безугла в Мережі.
А в лютому Безугла стверджувала, що вийшла з партії «Слуга народу». Вона тоді заявляла, що партія існує за інерцією і без бажання керівництва розвиватися. Однак слова політикині виявилися відвертою брехнею: через два місяці після її слів виявилося, що Безугла навіть не подала заяви на вихід із політсили. Про це повідомили троє її колег по парламенту, зокрема спікер Руслан Стефанчук.
▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео «Новий скандал із Безуглою: одіозну нардепку впіймали на брехні!»
Таким чином тепер Безугла залишиться чинною народною депутаткою, тільки буде позафракційною.Скандали з Безуглою»Наїзди» на Залужного
Скандальні заяви Безуглої полюбляють «смакувати» російські пропагандисти, і вона нерідко дає їм для цього привід. Зокрема, народна обраниця відзначилася своїми «наїздами» на тепер вже ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і чинного головкома Олександра Сирського. Так, одна із найперших скандальних заяв Безуглої стосувалася відставки Залужного: у листопаді 2023 року вона почала вимагати звільнення головкома, аргументуючи це тим, що»військове керівництво» нібито не має плану війни на 2024 рік.
Ця заява депутатки викликала хвилю обурення як серед керівництва, військових, так і в суспільстві. Зокрема, нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський наголосив, що поведінка його колеги є неприпустимою, а перебування Безуглої в комітеті «може становити реальну загрозу національній безпеці».
Водночас аналітики міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm назвали допис Безуглої таким, що має «ознаки спланованої ІПСО в інтересах певних політичних груп та грає на руку країні-агресорці РФ».
Але це був лише початок хронології скандальних висловлювань одіозної нардепки. Далі вона звинувачувала Залужного у нібито неспроможності забезпечити ефективну ротацію військових:
«У нього (Залужного – ред.) – мільйон ЗСУ та приданих йому підрозділів (Нацгвардії та інших). Але він дає одним стабільно сидіти в тилу, а інших знищує в бою».
В цьому ж контексті політикиня висловлювалась проти проведення демобілізації, стверджуючи, що це можливо лише після завершення війни.
Безугла також звинувачувала Залужного в тому, що він має «проблеми з алкоголем», а також натякнула, шо це стосується всього українського генералітету.
Коли ж головкома ЗСУ таки було звільнено, народна обраниця висловила в Мережі свою втіху:
«Недооцінили суб’єктність жінки й силу правди. Буває. Ну що ж. Тепер маємо хоча б шанс».
Не змогла Безугла змовчати і про той факт, що після зміни військового командування України ВЛК визнала Залужного та ексначальника Генштабу Сергія Шапталу непридатними для військової служби:
«Інваліди» Залужний і Шаптала звільнились через ВЛК, але відстоювали мобілізацію осіб з інвалідністю 3 групи та заперечували можливість звільнитися особам з інвалідністю 2 групи. ЗСУ керували непридатні?».Заяви Безуглої про мобілізацію
Коли в Раді працювали над новим законом про мобілізацію, Безугла запропонувала позбавляти громадянства та арештовувати майно тих військовозобов’язаних, які виїхали за кордон під час війни і не повернулися. Згодом депутатка доповнила таку ініціативу пропозицією віддати активи втікачів за кордон сім’ям загиблих воїнів.
Користувачі соцмереж критично висловились про таку пропозицію народної обраниці:
«Дивна пропозиція. Вам і депутатам бажано читати Конституцію і хоч дещо із теорії прав людини, зокрема ЄКПЛ і правові позиції та практику ЄСПЛ, зокрема щодо застосування субпринципів верховенства права»;
«Та краще вже починайте розстрілювати їх… Ви вже виходите за межі здорового глузду».
Висловлювалась Безугла і за мобілізацію жінок. Її позиція полягала в тому, що жінки, які виїхали з України після початку повномасштабної війни, мають повернутися і воювати на фронті, а не бути в Європі:
«Хтось не може виїхати з країни і підлягає мобілізації, а хтось шукає вже любовний інтерес в Європі. Рівність прав!. І якщо прийдуть жінки на небойові посади, що тоді буде з тиловими, які так гарно влаштувалися вже два роки. (…) При запровадженні військового обліку жінок та мобілізації на небойові посади, ми отримуємо шанс відкриття кордонів для обох статей».
Коли у коментарях під дописом депутатки читачка поцікавилася, чи буде прописано у законі, що жінки служитимуть лише у тилових частинах, політикиня відповіла:
«Наші квіточки не народжені для труднощів, хай то все мужики тягнуть, нашим квіточкам Європи краще».

Continue reading...