Яке завтра, 28 липня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

88
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Який день 28 липня, яке завтра свято. Що не можна робити, прикмети і традиції. Які іменини.
Завтра, 28 липня, День працівників торгівлі в Україні. Віряни вшановують пам’ять святих апостолів Прохора, Никанора, Тимона і Пармена. До Нового року залишилося 156 днів.
28 липня 2024 року — неділя. 886-й день війни в Україні.Що завтра за церковне свято
28 липня в церковному календарі – день пам’яті святих апостолів Прохора, Никанора, Тимона і Пармена. Вони належали до числа 70-ти апостолів, обраних дванадцятьма апостолами для допомоги в служінні. Прохор спочатку супроводжував апостола Петра, а потім став єпископом у Нікомідії. Після Успіння Божої Матері він був супутником апостола Іоанна Богослова і разом з ним був засланий на острів Патмос, де записав Одкровення. Повернувшись до Нікомідії, навертав язичників до Христа і прийняв мученицьку смерть в Антіохії.
Никанор постраждав того ж дня, коли був побитий камінням первомученик архідиякон Стефан. Тимон був єпископом міста Басторії в Аравії. За проповідь Євангелія його кинули в піч, але він вийшов неушкодженим. За переказами, помер розп’ятим на хресті. Пармен проповідував у Македонії. За однією версією, помер від хвороби, за іншою — прийняв мученицьку смерть за часів імператора Траяна.Що не можна робити 28 липня
Не слід відмовляти у допомозі.
Заборонено шити, вишивати і в’язати.
Не можна лихословити, лаятися чи пліткувати. Народні прикмети і традиції на 28 липня
Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:
дивилися, який сьогодні день: мурахи будують високі мурашники — зима прийде рано і буде холодною;
високо пливуть хмари до сухої та теплої погоди;
вранці на траві багато роси — чекайте на гарну погоду вдень;
вночі на небі яскраві мерехтливі зорі — вдень піде гроза.
В давнину цього дня вшановували ковалів та їхню важку працю. Вважалося, що вони є надлюдьми, які можуть приборкати полум’я, воду та залізо.

Continue reading...