Мобілізовані чоловіки можуть звільнитись з ЗСУ: покрокова інструкція

75
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Стан здоров’я бійця може погіршитись вже після його мобілізації в Україні. Закон дозволяє звільнення з ЗСУ, але потрібно зробити кілька кроків.
Українці, які після мобілізації втратили здоров’я, мають право на звільнення. Для цього потрібно написати рапорт і пройти медогляд.
Чоловіків можуть визнати непридатними до служби вже після мобілізації в Україні. В такому випадку громадяни, чий стан здоров’я погіршився, можуть звільнитись з ЗСУ. У тому, як це зробити, 30 серпня розібрались у «Фактах».
Вже після мобілізації в Україні, тобто під час служби у війську, стан здоров’я бійця може погіршитись до того рівня, коли він стає непридатним. Насамперед це має підтвердити військово-лікарська комісія (ВЛК).
Висновок ВЛК про непридатність за станом здоров’я дозволяє звільнення з ЗСУ. Відповідно до закону такі чоловіки потрапляють у запас (якщо не досягли граничного віку та мають проходити медогляд кожні 6-12 місяців) або йдуть у відставку (якщо граничний вік досягнутий чи через непридатність особу зняли з військового обліку).Як звільнитись з ЗСУ: інструкція
Перше, що потрібно зробити — подати рапорт командиру, зазначивши там проблеми зі здоров’ям (з причинами виникнення або загострення) та підкріпивши на підтвердження медичні документи.

Continue reading...