Обстріл 26 серпня порушив роботу чотирьох реакторів АЕС: Україна надіслала ноту МАГАТЕ

90
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Внаслідок російського удару 26 серпня українська енергетична система втратила половину потужностей, які генеруються атомними станціями. Причина такої ситуації — дії РФ, яка навмисно цілить по інфрастр…
Внаслідок російського удару 26 серпня українська енергетична система втратила половину потужностей, які генеруються атомними станціями. Причина такої ситуації — дії РФ, яка навмисно цілить по інфраструктурних об’єктах, ідеться у зверненні України до МАГАТЕ.
Під час масованого обстрілу України, який 26 серпня здійснили ЗС РФ, постраждали чотири реактори на двох українських атомних електростанціях (АЕС). Внаслідок атаки РФ пошкоджено підстанції, які передавали у мережу майже половину потужностей. Про наслідки удару РФ по Україні ідеться у ноті, яку постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні направило у Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ). Текст документа з’явився на порталі МАГАТЕ 28 серпня.
Звернення України складається з двох сторінок і його отримали 27 серпня, ідеться на першій сторінці документа. Тема — масований обстріл об’єктів української енергетичної інфраструктури, який відбувся 26 серпня. Чиновникам МАГАТЕ повідомили про відключення чотирьох реакторів і просили поширити цю інформацію серед усіх країн-членів цієї міжнародної організації.

Continue reading...