8 найстаріших міст України, які вражають своєю красою сьогодні

97
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Україна може похвалитися багатою історією, а її міста — тим, що стали живими свідками багатьох епох та подій. Серед них є такі, що вже протягом століт.
Україна може похвалитися багатою історією, а її міста — тим, що стали живими свідками багатьох епох та подій. Серед них є такі, що вже протягом століть вражають своєю архітектурною спадщиною, мальовничими пейзажами та неповторною атмосферою.
Які в Україні є найстаріші міста, що вражають красою й сьогодні, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).Білгород-Дністровський
Це місто в Одеській області вважається найстаршим містом України. Воно було започатковане ще в 4 столітті до нашої ери й одне з небагатьох, яке збереглось до нашого часу. Скіфи-орачі спочатку назвали це місто Тіра.
З того часу місто мало багато назв від різних народів, проте в 1944 році місто було перейменовано на Білгород-Дністровський. Це місто має важливу історичну пам’ятку — Аккерманську фортецю, яка відіграла не останню роль в багатьох війнах на цих територіях.Коростень
Про це місто у Житомирській області перша згадка була у 945 році, проте, засновано воно було ще у 705 році. В давні часи це була столиця союзу племен древлян.
В подальшій історії місто відігравало важливу роль у війнах. Починаючи від 946 року, коли княгиня Ольга спалила Іскоростень і закінчуючи Другою світовою війною.Київ
Легенда про Кия, Щека і Хорива та їхню сестру Либідь, які заснували столицю України знають майже всі діти з самого змалечку.

Continue reading...