З допомогою для Курського напрямку. Підсумки "Рамштайн-24" та яку зброю отримає Україна

100
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

На американській авіабазі в Німеччині відбулася 24-а зустріч Контактної групи з питань оборонної підтримки України у форматі «Рамштайн», вперше за уча.
На американській авіабазі в Німеччині відбулася 24-а зустріч Контактної групи з питань оборонної підтримки України у форматі «Рамштайн», вперше за участю президента Володимира Зеленського. На ній союзники зробили низку важливих заяв та пообіцяли нові поставки зброї.
РБК-Україна підбиває підсумки «Рамштайн-24».
Зміст

Заяви за підсумками «Рамштайну»

Анонси нових поставок зброї
Заяви за підсумками «Рамштайну»
Анонси нових поставок зброїЗаяви за підсумками «Рамштайну»
На підсумковому брифінгу міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що партнери почули прохання щодо надання якнайшвидшої допомоги у сфері безпеки. «Ми також чули гнів президента Зеленського щодо недавніх дій Путіна. І ми бачимо наслідки повномасштабного вторгнення», — наголосив він.
За його словами, на сьогодні склалася складна ситуація на Покровському напрямку. При цьому він похвалив Сили оборони за сміливість та наполегливість не лише всередині країни.
«Ми маємо забезпечити допомогу Україні, щоб вона могла просуватися, зокрема, на Курському напрямку. Тому що вона протягом двох із половиною років веде боротьбу проти однієї з найпотужніших армій світу», — сказав Остін.
Голова контактної групи пообіцяв, що 50+ країн продовжать передавати все необхідне, включаючи системи ППО, артилерійські снаряди та винищувачі F-16. Допомога також стосується закупівлі та виробництва в самій Україні. Зокрема щодо зусиль Нідерландів з налагодження випуску 155-мм снарядів. «Україна має можливість і буде здатна виробляти таке озброєння у себе вдома», — наголосив він.
Як заявив голова об’єднаного комітету начальників штабів Чарльз Браун, союзники хочуть зробити все, щоб усі цілі щодо оборони Покровська були досягнуті. «І ми допомагатимемо посилити бойову міць України на цій ділянці фронту», — сказав генерал.
На питання щодо плану перемоги, який президент Зеленський має показати американському лідеру Джо Байдену, Остін відповів, що з ним план не обговорювався. Але щодо самої перемоги, то для неї «ще дуже багато роботи належить зробити». За його словами, війну буде завершено за столом переговорів з Росією, але поки невідомо, коли настане час для цього.

Continue reading...