5 ознак, що ви виховали розпещену дитину: чи можуть батьки ще щось змінити

69
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Більшість батьків хочуть бачити своїх дітей щасливими, тому іноді їм легше поступитися, ніж сказати «ні». Але постійні пестощі та балування можуть бут.
Більшість батьків хочуть бачити своїх дітей щасливими, тому іноді їм легше поступитися, ніж сказати «ні». Але постійні пестощі та балування можуть бути шкідливими в довгостроковій перспективі. Це заважає розвивати у дитині стійкість, розвиває егоїзм та спонукає отримувати від всього незадоволення.
Як зрозуміти, що ви виховуєте розпещену дитину та чи можуть батьки змінити ситуацію, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на CNBC.5 ознак розпещеної дитини
Не приймає «ні» як відповідь
Ваша дитина очікує, що все вийде так, як вона хоче і зазвичай, саме так і відбувається. Насправді це дитина вам постійне каже «ні» і ви це дозволяєте.
Більше отримує, ніж дає
Розпещені діти не вдячні за те, що ви для них робите. Замість «будь-ласка» та «дякую», ви від них найчастіше чуєте слова «дай мені».
Вимагають все швидко
Дитина не вважає, що інші люди можуть зазнати незручностей через їхні прохання, і очікує, що ви відкладете свої пріоритети в сторону та задовільните їх.
Думають тільки про себе
Дитина відчуває право та очікує особливих послуг. Якщо хтось отримує подарунок чи похвалу, вона засмучується і каже: «Я заслуговую цього більше!»
Ніколи не задоволені тим, що мають
Такі діти звикли мати всі іграшки світу, але їх ніколи не буває достатньо. Вони завжди хочуть більше, ще більше і більше.Що можуть зробити батьки
Оскільки зіпсоване ставлення у дитинстві тільки засвоюється, від нього ще можна відучити.

Continue reading...