ЄС може надати Україні кредит за рахунок заморожених активів РФ і без США – Politico

65
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Politico резюмує, що, якщо Угорщина відмовиться поступитися тривалістю санкцій, ЄС, швидше за все, завершить надання кредиту на власних умовах
Євросоюз може виділити Україні кошти й без згоди партнерів по G7. Про це з посиланням на неназваних дипломатів, не уповноважених офіційно коментувати тему, повідомляє видання Politico.
«Якщо ми не вирішимо це (шляхом продовження терміну дії санкцій проти Росії – ред.), це коштуватиме ЄС – включаючи Угорщину – більше грошей… Ми тиснемо, але Орбан поки що не піддається», – сказав на умовах анонімності європейський дипломат журналістам.
Угорщина заявляла, що не погодиться на зміну правил, які дозволять Вашингтону відіграти важливу роль у 50-мільярдній позиці для України, допоки в США не пройдуть президентські вибори.
Кредит планується гасити за рахунок несподіваних прибутків, які генерують заморожені активи РФ. США готові зробити свій внесок, якщо матимуть гарантії, що активи лишатимуться знерухомленими, а відтак – надалі генеруватимуть прибутки. Інакше для погашення позики національним урядам доведеться задіювати кошти платників податків.

Continue reading...