Глава МЗС Молдови: Москва "не має нервово реагувати" на резолюцію ГА ООН про виведення російських військ з Придністров'я

285
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Тудор Ульяновський заявив, що Москва «не має нервово реагувати на резолюцію Генасамблеї ООН про виведення російських військ з Придністров’я. Про це він повідомив в ефірі телеканалу TVR. «Придністровський конфлікт не є внутрішньою проблемою, а порушенням міжнародного права третьою країною, яка розмістила війська на нашій суверенній території», — підкреслив глава МЗС Молдови.
Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Тудор Ульяновський заявив, що Москва «не має нервово реагувати на резолюцію Генасамблеї ООН про виведення російських військ з Придністров’я. Про це він повідомив в ефірі телеканалу TVR.
Як передає РБК, за його словами, в Кремлі знають про ці вимоги, тому Росія повинна виконувати зобов’язання, взяті на саміті ОБСЄ в Стамбулі в 1999 році. Тоді Росія зобов’язалася вивести війська з Придністров’я до 2002 року, проте це не було зроблено.
«Придністровський конфлікт не є внутрішньою проблемою, а порушенням міжнародного права третьою країною, яка розмістила війська на нашій суверенній території», — підкреслив глава МЗС.

Continue reading...