США передали Україні перші два катери класу Island

231
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сполучені Штати Америки передали Україні перші два 34-метрові патрульні катери класу «Айленд» (Island). З 2014 року Сполучені Штати надали Україні допомоги у галузі безпеки і оборони на суму понад 1 мільярд доларів.
Церемонія передачі, що транслювалася на сторінці президента України Петра Порошенка у Facebook, відбулася на базі Берегової охорони США в місті Балтиморі за участю глави української держави, командувача Військово-морських сил України віце-адмірала Ігора Воронченка, помічника міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Роберта Карема та віце-адмірала Берегової охорони США Майкла Маккалістера.
Відповідний меморандум про передачу Україні кораблів підписали Маккалістер і Воронченко.
Карем заявив, що передача цих човнів є ще одним прикладом американських зусиль з надання Україні допомоги, яка здійснюється, починаючи з 2014 року. Він підкреслив, що США передали Україні допомоги у галузі оборони і безпеки у розмірі понад 1 мільярд доларів для посилення оборонних спроможностей України.
Читайте також Американські військові катери стануть потужним посиленням для ВМС ЗСУ у Азові – експерт
«Сполучені Штати прагнуть продовження нашої політичної, економічної та військової співпраці, спрямованої на підтримку ще більш міцного та тривалого стратегічного партнерства між нашими великими країнами», — заявив Карем.

Continue reading...