Вибухи в Ічні: потерпілі розповіли про проблеми евакуації

314
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Потерпілі розповіли про проблеми евакуації через масштабну пожежу, що виникла на території шостого арсеналу Міністерства оборони у Чернігівській області
Сегодня.ua
В ефірі телеканалу » 112 Україна » потерпілі розповіли про проблеми евакуації через масштабну пожежу, що виникла на території шостого арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області в результаті вибуху на технічній території.
«З 3:00 почалися вибухи, з 3:30 я вже вискочила з будинку, і вже були такі вибухи, що скло почало випадати, у людей паніка… ми бігли пішки, машини усі були забиті людьми. Одна машина зупинилася, Руслан Рудиченко, я йому дуже вдячна, що він забрав мене, ще жінка з дитиною там була», — розповіла Ніна, мешканка селища Дружба.
За її словами, багато домівок в районі смт Дружба понівечено, тому людям нема куди вертатись.
«Тепер куди нам іти? Квартири зруйновані, вікна й двері вибиті. Хай тепер якось держава думає за нас, як нам далі жити… Йде зима, нам нема куди вертатись. Найближчі села – теж усі хати понівечені, у мене мама у Лучковці, там їх десять осіб залишилося… Каже, вікна й двері повилітали, стеля впала. Їй 81 рік, куди їй йти і що робити? І в мене все зруйновано. Евакуації не було ніякої, люди бігли, хто як міг!» – пожалілася потерпіла.
Новини за темою: Вибухи на артскладах в Ічні: У Міноборони заявили, що осередки пожежі локалізовано
Ще один мешканець розповів, що у нього в домі повилітало скло, а дітей довелося евакуювати власними силами.
«Ранок почався весело. О 3:20 пішли вибухи. Дивлюся, щось летить. Відразу додому, дітей забрав. Тільки виходити, а вже скло почало летіти. Побігли лісом, вже осколки летять, збивають дерева. Дітей на руки і ходу», — розповів Олександр.
Подібна ситуація була і у Володимира — мешканця села Дзюбівка, що розташоване біля військової частини.
Новини за темою: Пожежа в Ічні: Зі складів встигли вивезти 56,5 тис. тонн боєприпасів, — Бірюков
«Ранок почався о 3:20, почали вибухати снаряди і хто як міг, так і евакуювався самостійно. Люди тікали як могли. У моєму будинку випало дві віконні рами, двері повідривало.

Continue reading...