Усі випадки незаконного затримання суден в Азовському морі документуються — Тука

245
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Україна ретельно документує кожен випадок незаконної зупинки Росією суден в Азовському морі, збираючи доказову базу, яку має намір використовувати у суді, повідомив заступник міністра з…
Україна ретельно документує кожен випадок незаконної зупинки Росією суден в Азовському морі, збираючи доказову базу, яку має намір використовувати у суді, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає «Громадське».
«Щодо того, яким чином збирається доказова база: абсолютно все документується, кожен випадок, збираються свідчення і судновласників і капітанів тих судів, які затримуються Російською Федерацією», — заявив Тука.
Він також зазначив, що всі зібрані матеріали щодо дій Росії повинні стати основою для подальшого позову проти РФ з боку Міністерства закордонних справ до міжнародних судових інстанцій.
Тука нагадав, що Росія незаконно зупиняє судна в Азовському морі, оскільки, відповідно до міжнародного морського права, зупиняти цивільні судна можна тільки у чотирьох випадках: работоргівля, піратство, незаконне здійснення ефірного мовлення та зміна прапору.

Continue reading...