У РПЦ назвали "неадекватними" слова представника Вселенського патріархату про припинення існування УПЦ МП

332
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Російській православній церкві засумнівалися в «душевному та духовному» здоров’ї архієпископа Іова, який заявив раніше, що з канонічної точки зору УПЦ МП більше не…
У Російській православній церкві засумнівалися в «душевному та духовному» здоров’ї архієпископа Іова, який заявив раніше, що з канонічної точки зору УПЦ МП більше не існує. Про це Цензор. НЕТ повідомляє з посиланням на ТАСС.
Реакцію РПЦ озвучив прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков.
«Звучать дуже тривожні заяви архієпископа Іова (Гечі). Ми серйозно занепокоєні станом його душевного і духовного здоров’я. За необхідності ми готові допомогти побратимові з лікуванням або з направленням його на навчання в одну із семінарій нашої церкви», — зазначив отець Олександр.
Раніше представник Вселенського патріархату архієпископ Іов (Геча) в інтерв’ю «Українській службі Бі-бі-сі» заявив, що, «з канонічної точки зору», зараз Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) не існує, а архієреї в Україні де-факто є архієреями Вселенського престолу і мають тепер чекати директиви Вселенського патріархату щодо свого подальшого служіння.

Continue reading...