Інтронізація Епіфанія відбудеться сьогодні в Києві

324
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні сьогодні офіційною церемонією інтронізації Єпіфанія завершується процес формування автокефальної церкви
Інтронізація буде проходити в Софійському соборі
Зведення на престол (інтронізація) митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться сьогодні, 3 лютого 2019 року, під час божественної літургії у Софійському соборі, повідомляє РБК-Україна.
Як відомо, інтронізація Епіфанія відбудеться у його 40-й день народження. Після інтронізації Епіфаній вже офіційно стане предстоятелем Православної церкви України (ПЦУ). Після інтронізації має відбутися перше засідання Синоду, де будуть остаточно узгоджені, затверджені та призначені відповідні посади.
Сама інтронізація являє собою публічне богослужіння, під час якого відбувається зведення предстоятеля церкви на його кафедру. Згідно з процедурою, зведення на престол відбувається під час літургії з одяганням новообраного ієрарха в богослужбовий одяг, відповідно до сану.
Як повідомляв Епіфаній, очікується, що на інтронізації буде присутній почесний партіарх Філарет, делегація Вселенського патріархату, а також делегації з УПЦ Канади, УПЦ в Америці, представники зі святої гори Афон.
Епіфаній (Сергій Думенко) був обраний предстоятелем Православної церкви України на Об’єднавчому соборі в Києві 15 грудня 2018 року.

Continue reading...