Україна та Бельгія підписали декларацію про підтримку членства в ЄС і НАТО

99
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо. Наразі дипломат перебуває у Києві з робочим візитом.

Володимир Зеленський та Александр Де Кроо обговорили реалізацію ініціативи Grain from Ukraine та підписали декларацію щодо підтримки членства нашої держави в ЄС і НАТО, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Володимир Зеленський відзначив, що цей візит відбувається в день, коли наша держава вшановує памʼять мільйонів українців, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років.

«І тоді, і зараз геноцидна політика кремля щодо до наших громадян, до суспільства, до держави спрямована на тотальне підкорення й знищення народу України. Але зараз російська геноцидна політика вийшла далеко за межі нашої держави, нашого континенту й загрожує мільйонам людей у багатьох країнах світу.

росія зробила все, щоб продовольча криза, яка була спровокована саме блокадою українських портів і війною проти нашої держави, стала надзвичайно гострою для багатьох країн світу», – зазначив президент України під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Александром Де Кроо.

Continue reading...