Удар по російській казармі в Макіївці викликав «значну критику» військового командування в РФ – ISW

118
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

За висновками Інституту, подібні «значні військові провали» й надалі можуть ускладнювати спроби Путіна «догодити російській провоєнній спільноті»
Удар по місцю розміщення російських військових на окупованій Донеччині спричинив критику на адресу командування в Росії, вважає американський Інститут дослідження війни (ISW) в останньому звіті.
«Спустошливий удар з українського HIMARS по російській базі в Макіївці, Донецька область, 31 грудня спричинив значну критику російського військового командування у російському інформаційному просторі», – йдеться в звіті.
При цьому, як зазначає Інститут, російське Міністерство оборони, ймовірно, намагається перекласти провину за «погану оперативну безпеку» (OPSEC) на ватажків незаконного збройного угруповання «ДНР» та мобілізованих військових.
Читайте також: Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив ураження противника в Макіївці і повідомив попередні втрати
«Представники «ДНР» повідомили російським державним телеканалам, що удар стався, коли російські військовослужбовці порушили оперативну безпеку, використовуючи особисті мобільні телефони, що дозволило українським силам завдати високоточного удару по базі.

Continue reading...