Українські війська можуть частково залишити Бахмут — ISW – DW – 04.03.2023

136
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Американські аналітики вважають, що командування ЗСУ може ухвалити рішення про «обмежений та контрольований відхід» підрозділів з особливо складних ділянок у східній частині Бахмута.
Збройні сили України, ймовірно, створюють умови для контрольованого відступу з частини Бахмута Донецької області, йдеться у щоденному аналізі американського Інститут вивчення війни (ISW), опублікованому в суботу, 4 березня.
Аналітики, зокрема, посилаються на геолокаційні кадри, опубліковані 3 березня, на яких, за їхніми твердженнями зафіксовано, що «українські війська зруйнували два критично важливих мости в районі Бахмута». Один — через річку Бахмутівка на північному сході міста і ще один — на автодорозі «Хромове-Бахмут» на захід від міста, яка далі йде у бік Часового Яру.
«Запобіжне знищення мостів, ймовірно, свідчить про те, що українські війська можуть намагатися перешкодити руху Росії у східному Бахмуті та обмежити потенційні шляхи виходу Росії з Бахмута на захід», — зауважують в ISW.
На думку аналітиків, якщо українське військове командування визнає необхідність відступу з міста, буде здійснений обмежений та контрольований відхід з особливо складних ділянок у східній частині Бахмута.

Continue reading...