Омбудсмен взявся за справу про зґвалтування на Закарпатті – DW – 26.03.2023

136
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Представник регіонального представництва Офісу омбудсмена побував у селі на Закарпатті, де 2021 року троє підлітків зґвалтували 14-річну односелицю.
Секретаріат уповноваженого Верховної Ради України з прав людини взяв під свій контроль резонансну справу про зґвалтування трьома підлітками в 2021 році 14-річної односелиці. Згідно з поширеним у неділю, 26 березня, повідомленням Telegram-каналу омбудсмена Дмитра Лубінця, представник регіонального представництва Офісу омбудсмена побував у селі Верхні Ворота, де було скоєно цей злочин.
Представник здійснив візит «безпосередньо за місцем проживання потерпілої, в ході якого поспілкувався з батьком та бабусею, які надали згоду щодо вжиття заходів направлених на відновлення прав дитини», йдеться в повідомленні.
Також в уповноваженого ВРУ з прав людини наголосили, що домагатимуться «відновлення прав дитини, можливості залучення представників правозахисних організацій та адвокатів, залучення міжнародних організацій щодо надання кваліфікованої психологічної допомоги та реабілітації».

Continue reading...