ЗСУ просунулися на півдні та під Бахмутом, а окупанти "тиснуть" у Мар’їнці: свіжі карти боїв

186
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Аналітики ISW розповіли про ситуацію на фронтах, ЗСУ продовжують просуватися на Донбасі та півдні, окупанти тиснуть у Мар’їнці
Окупанти стягують резерви під Бахмут, намагаючись утримати місто
Триває 489-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії та станом на 26 червня просунулися як мінімум на двох ділянках фронту. Окупанти стягують резерви під Бахмут і втрачають позиції на півдні та в Донецькій області, проте мали певний успіх у Мар’їнці.
Про це повідомляється у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).
За даними Генштабу ЗСУ, основні зусилля ворога, як і раніше, спрямовані на Лиманський, Бахмутський та Мар’їнський напрями — протягом доби там сталося понад 35 бойових зіткнень.
Командувач Східної групи військ України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що українські війська очистили російський плацдарм через канал Сіверський-Донець Донбас на Бахмутському напрямку, а російські воїнкори стверджували, що українські війська просунулися на південний захід від Бахмута.
Заступник міністра оборони України Ганна Маляр, інші українські офіційні особи та кадри з геолокацією підтвердили, що станом на 26 червня українські сили звільнили Рівнопіль неподалік кордону між Донецькою та Запорізькою областями.

Continue reading...