Вже з 1 жовтня: українцям по-новому рахуватимуть платежі за газ

135
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Починаючи з жовтня 2023 року, в України запрацювали нові зміни в платі за газ. Про деталі нових нарахувань розповіли в НКРЕКП.
Нацкомісія з регулювання полегшила фінансове навантаження на громадян, які виїхали зі своїх домівок. Завдяки змінам вони можуть зекономити близько 500 грн протягом року.
З 1 жовтня в Україні для деяких споживачів почнуть працювати нові правила в оплаті за транспортування газу. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), запроваджує зміни для користувачів, які користуються газовими приладами, при чому оплата залежить від того, опломбовані вони чи ні. В деталях питання оплати за транспортування газу розібрався Фокус.
НКРЕКП у вересні 2023 року повідомила про зміни при визначенні мінімальної плати за газ для побутових споживачів. Завдяки цим змінам деякі домогосподарства зможуть зекономити близько пів тисячі грн на рік. Також вказується, що мета подібних новацій — зменшення фінансового навантаження на українських громадян.Тарифи на газ в Україні — що зміниться з 1 жовтня
Серед побутових споживачів природного газу є домогосподарства, які мають газові прилади, але користуються ними рідко (наприклад, встановлені на дачі), або взагалі не користуються.

Continue reading...