Навіщо Україні Румунія: у чому стратегічний сенс візиту президента Зеленського до Бухареста

148
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Візит президента Зеленського до Бухаресту — зовсім не рядовий, особливо в нинішній ситуації. Після нього Румунія та Україна зробили крок до того, щоб стати стратегічними партнерами, що є життєво важливим для обох сторін
Візит президента України Зеленського до Румунії ще не зробив дві країни стратегічними партнерами, пише політолог Володимир Фесенко. Але велику та багатогранну вигоду для нашої країни він, безумовно, приніс
Візит Президента Зеленського до Румунії
Останнім часом вся інформаційно-політична увага зосереджена на Ізраїлі. Але важливі події відбуваються і в українській політиці.
В цьому контексті зверну увагу на візит Президента Зеленського до Румунії. Це був офіційний візит (другий за статусом вид закордонного візиту керівника держави), що додатково підкреслює його значення. Нагадаю, що під час нинішньої війни більшість закордонних візитів керівника української держави є робочими. До Румунії візит був здійснений на більш високому рівні. І це додатково підкреслює значення відносин між Україною і Румунією на даний момент, да і на перспективу.
За підсумками цього візиту Президенти України і Румунії підписали Спільну декларацію, в якій було заявлено, що обидві країни будуть прагнути виведення відносин між Україною та Румунією на рівень стратегічного партнерства.

Continue reading...