Скандал із Тищенком. Що сталося у Дніпрі та як напад на екс-військового став справою проти нардепа

199
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Народний депутат Микола Тищенко потрапив у черговий скандал. Цього разу через справу про напад осіб у камуфляжній формі на колишнього військового у це.
Народний депутат Микола Тищенко потрапив у черговий скандал. Цього разу через справу про напад осіб у камуфляжній формі на колишнього військового у центрі Дніпра. Наразі за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого нардепу вже оголошено підозру, прокурори проситимуть для Тищенка домашній арешт.
Що відомо про напад на екс-бійця у Дніпрі й до чого тут Тищенко — зібрало РБК-Україна в матеріалі нижче.Зміст
Що відомо про інцидент
Реакція ОП та МВС
Обшуки у Тищенка та підозра Що відомо про інцидент
20 червня соціальними мережами почалися ширитися відео та повідомлення, що в центрі міста Дніпро невідомі особи в балаклавах і камуфляжі без розпізнавальних знаків напали на колишнього військового. Пізніше стало відомо, що мова йде про екс-бійця підрозділу Kraken Дмитра Павлова (Сина). На момент сутички він гуляв з маленькою дитиною, яка була у візочку. Повідомлялося, що перед нападом у колишнього військовослужбовця сталася суперечка із народним депутатом Миколою Тищенком і його охороною. Мовляв, Дмитро Павлов зробив зауваження, що «перебувати в центрі міста зі зброєю та закритими обличчями недопустимо і це лякає людей». В соцмережах та ЗМІ пишуть, що в конфлікті брала участь і помічниця нардепа. Мовляв, її звати Евеліна Андрієвська, вона знімала екс-військового і його документи без його дозволу.
Крім того стало відомо, що до інциденту також причетний і працівник поліції Києва. Мова йде про чоловіка, який на оприлюднених у соцмережах відео був помітний за жилеткою, на якій було написано «поліція». Вже 22 червня столична поліція підтвердила виданню hromadske, що один з їхніх співробітників дійсно брав участь у сутичці. На той момент поліцейський нібито перебував у Дніпрі у відрядженні, де «брав участь у проведенні слідчих дій в іншій справі».

Continue reading...