Вічний друг Кремля та той, хто "обеззубив" КВК: біографія ведучого Олександра Маслякова

91
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У неділю, 8 вересня, російський телеведучий Олександр Масляков помер на 83-му році життя. Він довгий час хворів, і, за данними ЗМІ, мав неоперабельну пухлину легень.
У неділю, 8 вересня, російський телеведучий Олександр Масляков помер на 83-му році життя. Він довгий час хворів, і, за данними ЗМІ, мав неоперабельну пухлину легень.
Олександр Масляков відомий як засновник компанії «АМіК», організатор «Клубу веселих та кмітливих» та його незмінний ведучий. Однак насправді його можна характеризувати як відданого «путініста», що робив все для просування кремлівських ідей. Що відомо про Олександра Маслякова, передає 24 Канал.Як Олександр Масляков став обличчям КВК
Олександр Масляков народився 24 листопада 1941 року, у Свердловську. Після закінчення школи він вступив до Московського інституту інженерів транспорту (МІІТ), який закінчив у 1966 році.
На телебачення Масляков потрапив випадково, будучи студентом 4 курсу. Тоді ведучий КВК Альберт Аксельрод покинув програму, а Масляков отримав пропозицію стати одним із 5 телеведучих гумористичної передачі, яку якраз знімала команда-переможець минулої гри.
Через гостру сатиру над радянською дійсністю КВК проіснував не так довго – спочатку передачу перестали транслювати у лайві, а у 1972 році її остаточно закрили. Тоді Масляков покинув телебачення на кілька років.
Вже після початку перебудови, у 1986 році, «Клуб веселих та кмітливих» переродився, а Олександр Масляков знову став ведучим. Сама передача швидко отримує попередню славу, а КВК стає частиною загальної культури.
У 1990 році Олександр Масляков започаткував творче об’єднання «Олександр Масляков та Компанія» (скорочено – «АМіК»). Ця компанія стала офіційним організатором ігор КВК, а також ряду супутніх передач. Олександр Масляков залишався провідним та керівником низки програм, що випускаються компанією «АМіК».
Олександр Масляков на іграх КВК / фото російських ЗМІПолітичні ігри замість гострої сатири КВК
Якщо на початку свого існування КВК був гострою передачею, яка не боялася сатири над владою, то пізніше вона стала частиною провладної пропаганди.

Continue reading...